Andrzejkowy rejs z cyklu „niedźwiedzie mięso”

Termin
29.11 -02.12.2018
Prowadzący
Koszt obejmuje

kojowe, szkolenie żeglarskie, opieka kapitana, ubezpieczenie jachtu

Nie obejmuje

dojazdu i powrotu do miejsca zaokrętowania, indywidualnego ubezpieczenia KL i NNW, składki do kasy jachtowej 150 zł/osoba na PPP (paliwo, portowe opłaty, prowiant)

Cena
850zł
Ilość wolnych miejsc
6
Zapisz się

Trasa

Górki Zachodnie (Gdańsk)- Hel -Kłajpeda-Górki Zachodnie

Cel rejsu

stażowo-szkoleniowy z cyklu "niedźwiedzie mięso"


Opis rejsu

Rejs przeznaczony jest dla prawdziwych żeglarzy, wszystkich, którym niestraszne jest zimno, ziąb, lodowaty wiatr i fale wznoszone przez listopadowo-grudniowy boreasz.
Rejsy z cyklu „niedźwiedzie mięso” to dobra okazja na zdobycie stażu przez przyszłych kapitanów, czy skipperów, którym brakuje doświadczenia w żegludze w trudnych warunkach pogodowych. To okazja nauki sterowania na fali, sprawdzenia reakcji organizmu na przechył  i zimno. To wszystko w atmosferze klasycznych wartości żeglarskich – wzajemnej obstawy stanowisk manewrowych, wspólnych wyjść pod maszt czy na bukszpryt… Jeżeli masz obawy, po prostu spróbuj swoich sił.
Po dotarciu do portu na pewno godnie uczcimy święto Andrzejów i „polejemy wosk”:) a na wszystkich solenizantów, którzy wezmą udział w rejsie czeka miła niespodzianka!

Opis jachtu

S/y BARA-BARA to dzielny a zarazem wygodny, ogrzewany (WEBASTO) z dostępem do ciepłej wody, pełnomorski jacht typu bruceo. Można nim żeglować po wszystkich morzach i oceanach, w każdych warunkach, co potwierdza orzeczenie zdolności żeglugowej PZŻ (Polskiego Związku Żeglarskiego). Opis jachtu znajdziecie w zakładce jacht.


Zapisz się

Facebook
YouTube
INSTAGRAM